Spoločnosť

Čo je pre mňa relax


Tak som si nedávno uvedomila, ako veľmi je pre nás dôležitý čas na odpočinok. Dnešná doba je rýchla, plná stresu a neustáleho zhonu. Každý deň niečo riešime, niekam sa ponáhľame a niekedy zabúdame na to, aké dôležité je zastaviť sa a len tak si oddýchnuť. Keď som bola mladšia, odpočinok pre mňa znamenal len váľanie sa na gauči pri televízii. Ale postupom času som zistila, že to nie je úplne ono a začala som byť „aktívnejšia“. Potrebovala som niečo, čo mi naozaj pomôže vypnúť a načerpať energiu. A tak som začala hľadať rôzne spôsoby, ako relaxovať. Jednou z prvých vecí, ktorú som skúsila, bolo čítanie.

s

Knihy ma dokážu vtiahnuť do iného sveta a na chvíľu zabudnem na všetky starosti. Je to skvelý spôsob, ako si oddýchnuť a zároveň sa niečo nové naučiť alebo sa len dobre pobaviť. Aktuálne mám rozčítanú knižku s názvom Fifty Shades, ktorá bola dokonca aj sfilmovaná a tento film pozná snáď úplne každý. Je o Anne a Christianovi, ktorí boli najprv iba milenci a potom sa do seba zamilovali. A tento film môžem odporučiť všetkým, neskutočne ma chytil a môžem ho sledovať pokojne niekoľkokrát v roku. Čo ma ďalej dokáže vyčistiť hlavu a zároveň ma to baví? Ak je niečo, čo ma naozaj baví, tak sú to výlety. A to kamkoľvek.

s

Na prechádzku s priateľom treba do lesa. V lese sa človek krásne uvoľní, možno sa posadí do tieňa a vníma iba jeho energiu, spev vtákov a celkovo prírodu. Je to úžasný relax. Navyše môžete ísť aj do lesa na huby. A hľadanie húb je hrozne veľká zábava, pokojne si to vyskúšajte a uvidíte sami. Ja som vždy chodila na hríbiky s mamičkou a ségrou a vždy som ich plno našla. A potom z toho bola super praženice, ktorá mi veľmi chutí. No a čo ma ešte dokáže uvoľniť? Napríklad to, keď idem do wellness. Chodím napríklad raz za dva mesiace, ale je to pre mňa neskutočný odpočinok a vy by ste to mali skúsiť tiež, pretože je to super.